Povratak na vrh

Zaigrana igraonica u Slatini

Kako bi i djeci nezaposlenih roditelja i iz obitelji slabijeg imovinskog stanja statusa koja zbog toga ne polaze vrtić omogućili uključivanje u predškolski odgoj, u dječjem vrtiću Suncokret u Slatini organizirali su besplatne igraonice u trajanju od četiri mjeseca. Dvadesetak djece koja nisu polaznici niti jednog obrazovnog programa time su dobila priliku za socijalizaciju, druženje s vršnjacima i provođenje edukativnih i zabavnih aktivnosti.

Kroz interaktivne igre, igre s pravilima, te kroz poticanje komunikacije i dogovora djeca su razvijala vještine suradnje, uvažavanje različitosti, samokontrolu i prilagođavanje životu u zajednici. U sklopu aktivnosti igraonice djeca su učila žonglirati, uživala u mađioničarskim, lutkarskim predstavama, radila modne revije s kreacijama od recikliranih materijala, nastupala na priredbama… U sklopu projekta otisnuta je i knjižica sa zanimljivim dječjim iskazima “Mala djeca – velike mudrosti”.
Korist od projekta, koji je dobio podršku u Radosti života, prepoznali su i roditelji i zajednica pa će prerasti u cjelogodišnji program Dječjeg vrtića Suncokret .

 
Povratak na projekte