Povratak na vrh

O natječaju

Dobrodošli na web stranicu UNIQA osiguranja „Radost života“ – za podršku svima koji žele, znaju i mogu učiniti svijet boljim. 

Pozivamo djecu i mlade, udruge, ustanove i škole koje imaju inovatovne ideje, da prijave projekte ili inicijative na natječaj UNIQA osiguranja.

Hoće li realizacija projekta, primjerice, poboljšati kvalitetu učenja, rada i boravka u školi? Hoće li provedba projekta doprinijeti očuvanju okoliša u nekoj sredini, hoće li nekim inovativnim rješenjem privući sugrađane i utjecati na podizanje njihove svijesti o održivom razvoju? Hoće li pomoći učenicima da ostvare neki svoj projekt za koji njihova škola, udruga ili druga krovna organizacija nemaju sredstava? Voljeli bismo da prijavljeni projekti ispunjavaju upravo takve svrhe, oplemenjujući one koji ih provode, korisnike kojima su namijenjeni i zajednicu u cjelini.
Projekti za koje procijenimo da mogu najviše pridonijeti dobrobiti u zajednici bit će odabrani i dobit će podršku.
 

„Svaki dolar uložen u dijete društvu se vraća sa sedam dolara“
Kofi Annan

Zašto najviše podupiremo projekte za djecu i mlade? Svaka kuna uložena u djecu višestruko se isplati. Posebno u društvu poput našega, u kojem se svake godine rađa sve manje djece, od kojih svako peto dijete živi u siromaštvu. S druge strane, nesumnjivo je da postoji velik neiskorišteni potencijal u idejama djece, mladih, njihovih učitelja i mentora, koje čekaju priliku da zasjaju. Ovo je baš takva prilika!  

Prilikom odabira projekata ili inicijativa posebno ćemo cijeniti inovativnost i originalnost. Projekt ili inicijativa trebaju biti kvalitetno napisani i predstavljeni te realno provedivi. Nepotpune prijave kao i predložene projekte ili inicijative koje ne spadaju pod odabrane kategorije neće se razmatrati.