Povratak na vrh

Odabrani projekti

Odabrani projekti u 2020. godini

Između 300-injak projekata prijavljenih na natječaj za donacije „Radost života“ odabrana su tri projekta koje će UNIQA financijski podržati u 2020. godini. Sustav podrške mladima na online platformi, promicanje redovite tjelesne aktivnosti i boravka djece u prirodi i podrška djeci s teškoćama iz autističnog spektra i njihovim roditeljima glavne su teme kojima se bave projekti odabrani na ovogodišnjem natječaju:

PUKOTINE – online platforma za mlade projekt je ERF-a (Laboratorij za prevencijska istraživanja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta), u suradnji s udrugom BoliMe i organizacijom FamilyLab, Zagreb. Online platforma služila bi kao online vodič za pozitivan razvoj mladih, namijenjena mladima, njihovim roditeljima te odgojno obrazovnim djelatnicima koji rade s mladima. Platforma će pratiti odrastanje mladih – nudeći odgovore mladima i odraslima na razna pitanja, a kreirani će sadržaj s vremenom prerastati u online preventivne programe.

JA SAM BUDUĆNOST – projekt udruge Na putu prema gore spaja boravak djece u prirodi s korištenjem modernih tehnologija i podizanjem svijesti kod djece o zaštiti prirode. Projekt se sastoji od tematskih radionica u prirodi o orijentaciji, planinarenju i penjanju, uz edukaciju o korištenju IT opreme (mobitela, PC, interneta, digitalne fotografije) za stjecanje novih znanja i vještina.

PUZLA – Podrška, Unaprjeđenje, Zauzimanje, Lakoća pristupa, Adaptacija – projekt je za djecu iz autističnog spektra i njihove roditelje, uz superviziju Maje Bonačić, magistre psihologije, praktičarke terapije igrom i majstorice NLP-a, a uključuje formiranje multidisciplinarnog stručnog tima za psihosocijalnu podršku i stručni rad s djecom s teškoćama u razvoju u tri udruge iz područja 4 županije: Osječko-baranjske, Međimurske, Varaždinske i Sisačko-moslavačke.  

Na ovogodišnji natječaj s projektima za djecu i mlade mogle su se prijaviti osnovne i srednje škole te udruge. Uz inovativnost i kvalitetu, projekti su vrednovani po dugoročnoj koristi koju će korisnici i društvo imati od provedbe.
U prethodne tri godine kroz program Radost života UNIQA je podržala 60-ak projekata diljem Hrvatske
 
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u natječaju!