Povratak na vrh

Stella - zvijezda bez granica

Uspješna karatistica i fotografkinja, Stella iz Splita dokazuje da djeca s teškoćama u razvoju mogu ostvariti svoj puni potencijal kad dobiju priliku!

Stella je rođena sa sindromom Down, no to je uopće ne ometa u ostvarivanju vlastitih snova. Trenira karate, volontira i nedavno je imala svoju prvu samostalnu izložbu fotografija. U karate se zaljubila prije nego što ga je počela trenirati i nije je obeshrabrilo odbijanje nekih klubova u koje se htjela upisati. Tada je došla u splitski klub Zanshin gdje su je odmah prihvatili. 

Danas Stella u svojoj sportskoj karijeri ima desetak osvojenih medalja s međunarodnih i državnih natjecanja i ambiciju da dosegne sam vrh u karateu, pa čak i da postane trenerica. U Klubu su ponosni što imaju troje djece s Down sindromom: uz 20-godišnju Stellu tu su Ana i Ante, a vrata svoj djeci s teškoćama u razvoju širom su im otvorena.

Za svoj projekt „Sportom za zajednicu i sebe – karate prava stvar za mene“ za promicanje karatea te osiguravanje uvjeta za bavljenje sportom djece i mladih s teškoćama u razvoju klub Zanshin dobio je podršku u prvom krugu „Radosti života“.
Povratak na projekte