Povratak na vrh

Različitost je zajednička baš svima

Različitost je zajednička baš svima, poruka je radionica „Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti“ koje je udruga Visoki jablani s partnerskom udrugom  Centar UP2DATE  iz Zagreba provela s više od tisuću učenika u šest osnovnih škola iz Istre i zaleđa Dalmacije s ciljem širenja kulture tolerancije i razumijevanje „drugog i drugačijeg“ među osnovnoškolcima i nastavnim osobljem.

Ideja radionica je prevenirati i suzbijati diskriminaciju i vršnjačko nasilje među djecom i mladima kroz senzibiliziranje djece za potrebe, ali prvenstveno za sposobnosti i kapacitete njihovih vršnjaka s teškoćama u razvoju. Kao pomoćno nastavno sredstvo za ovu neformalnu edukaciju, Udruga je prevela i publicirala pustolovni dječji roman „Štagalj na jezeru Gun“, američkih autora Johnniea Tuitela i Sharon Lamson, u kojem je glavni junak dječak s cerebralnom paralizom. Edukaciju predvode slijepa osoba i osoba s cerebralnom paralizom, a na kraju radionice djeca dobivaju priznanja na Brailleovom pismu.

Za projekt senzibilizacije djece i mladih za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom „Visoki jablani“ dobili su potporu u prvom krugu „Radosti života.
 
Povratak na projekte