Povratak na vrh

Radost života – ulaganje u zajednicu kroz projekte čije vrijednosti dijelimo

Održiv gospodarski uspjeh nezamisliv je bez društvene i ekološke vizije. Stoga UNIQA osiguranje podržava širok spektar inicijativa za dobrobit zajednice u kojoj posluje. Glavni je cilj, kao i uvijek, osigurati sigurniji, bolji i duži život našim klijentima, poslovnim partnerima, zaposlenicima i svima onima s kojima dijelimo pozitivan stav i radost života u skladu s našim korporativnim vrijednostima.

Platforma „Radost života“ nastala je iz želje da od stotina projekata u Hrvatskoj, za čiju realizaciju je potrebna podrška poslovne zajednice, odaberemo najkvalitetnije i pratimo ih u procesu realizacije. Svake godine raspisujemo natječaj na koji se mogu prijaviti neprofitne organizacije i obrazovne ustanove, a oni koji poštuju uvjete i pravila prijave te za čije projekte žiri UNIQE ocijeni da imaju najveći potencijal, dobivaju financijska sredstva. Naš angažman tu ne prestaje jer pratimo sve faze projekta, u neke se i dodatno uključujemo prikupljanjem, primjerice, literature za obnovljene knjižnice u školama ili hrane i nužnih potrepština za socijalno ugrožene skupine.

Birajući projekte posebno vrednujemo inovativnost, edukativnu vrijednost i općenito korist koju će od njega imati korisnici ali i lokalna zajednica. Osjetljivi smo na potrebe najranjivije djece, poput djece koja žive u siromašnim sredinama u kojima nerijetko nema vrtića, u kojima je park ili dječje igralište samo san koji tamošnja djeca ostvare tek odlaskom u neko veće mjesto, ali i djece koja trebaju usluge stručnjaka koje im u njihovoj sredini nisu dostupne. Cijenimo projekte kojima je cilj ostvarenje punog potencijala svakog nadarenog djeteta ili djeteta s teškoćama u razvoju, koji poboljšavaju obrazovne procese i učenje iz „mučenja“ pretvaraju u zadovoljstvo.

Na stranici realizirani projekti objavljene su priče kojima smo svjedočili posljednjih godina, dijeleći radost sa svima kojima smo pomogli da ostvare sve što bez financijske pomoći ne bi mogli.