Povratak na vrh

Radost života – ulaganje u zajednicu kroz projekte čije vrijednosti dijelimo

Održiv gospodarski uspjeh nezamisliv je bez društvene i ekološke vizije. Stoga UNIQA osiguranje podržava širok spektar inicijativa za dobrobit zajednice u kojoj posluje. Glavni je cilj, kao i uvijek, osigurati sigurniji, bolji i duži život našim klijentima, poslovnim partnerima, zaposlenicima i svima onima s kojima dijelimo pozitivan stav i radost života u skladu s našim korporativnim vrijednostima.

Platforma „Radost života“ nastala je iz želje da od stotina projekata u Hrvatskoj, za čiju realizaciju je potrebna podrška poslovne zajednice, odaberemo najkvalitetnije i pratimo ih u procesu realizacije. Svake godine raspisujemo natječaj na koji se mogu prijaviti neprofitne organizacije i obrazovne ustanove, a oni koji poštuju uvjete i pravila prijave te za čije projekte žiri UNIQE ocijeni da imaju najveći potencijal, dobivaju financijska sredstva. Naš angažman tu ne prestaje jer pratimo sve faze projekta, u neke se i dodatno uključujemo prikupljanjem, primjerice, literature za obnovljene knjižnice u školama ili hrane i nužnih potrepština za socijalno ugrožene skupine.

Birajući projekte posebno vrednujemo inovativnost, edukativnu vrijednost i općenito korist koju će od njega imati korisnici ali i lokalna zajednica. Osjetljivi smo na potrebe najranjivije djece, poput djece koja žive u siromašnim sredinama u kojima nerijetko nema vrtića, u kojima je park ili dječje igralište samo san koji tamošnja djeca ostvare tek odlaskom u neko veće mjesto, ali i djece koja trebaju usluge stručnjaka koje im u njihovoj sredini nisu dostupne. Cijenimo projekte kojima je cilj ostvarenje punog potencijala svakog nadarenog djeteta ili djeteta s teškoćama u razvoju, koji poboljšavaju obrazovne procese i učenje iz „mučenja“ pretvaraju u zadovoljstvo.

Na stranici realizirani projekti objavljene su priče kojima smo svjedočili posljednje tri godine, dijeleći radost sa svima kojima smo pomogli da ostvare sve što bez financijske pomoći ne bi mogli. Veselimo se realizaciji projekata koje smo odabrali u 2019. godini, a čije priče objavljujemo kako se projekti realiziraju. Objavljen je i novi natječaj za 2020. godinu na koji će se zasigurno projaviti novi kvalitetni projekti koje ćemo s ponosom poduprijeti.