Povratak na vrh

Radionice za djecu bez roditeljske skrbi

Dom za djecu i mlade Maestral, podružnici Miljenko i Dobrila u Kaštelima, skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. Udruga Edunaut prepoznala je potrebu za dodatnom podrškom djeci, štićenicima Doma. Stoga su uz podršku UNIQE proveli projekt radionica s djecom u kojima su se bavili razvojem cjeloživotnih vještina i osnovnih kompetencija, učenjem kako učiti, poboljšanjem motivacije, razvojem komunikacijskih vještina na engleskom jeziku, poboljšanjem izgovora i uporabe jezika, razvojem poduzetničkog duha, osnaživanjem djece i mladih i razvojem zdravog odnosa prema sebi, svom tijelu i svom duhu i razvojem zdravog osjećaja vlastite vrijednosti.

radionice za djecu

Sve radionice bile su namijenjene djeci koja se nalaze na na stacionarnom smještaju i poludnevnom boravku u podružnici Doma u Kaštel Lukšiću (Miljenko i Dobrila) u dobi od 7 do 18 god. (osim zdravstvenih radionica, namijenjenih starijoj djeci). Broj djece na radionicama varirao je od 3 do 15. Kroz radionice su nastojali razviti prije svega dječje usmene komunikacijske vještine, jer su one u aktualnoj školskoj praksi zanemarene te djeca pokazuju slabije korištenje i nesigurnost pri uporabi jezika u govoru.

radionice za djecu

U udruzi kažu da je fokus glavnine radionica bio razvoj ključnih kompetencija koje djeci pomažu u cjeloživotnom učenju – prije svega u razvoju pismenosti na materinjem i stranom jeziku, na poticanju vještina koje im pomažu naučiti kako učiti i organizirati svoje vrijeme, ali također i na kulturnoj svijesti i izražavanju te poticanju poduzetništva i socijalnoj i građanskoj kompetenciji. Osim toga cilj projekta bio je osnažiti djecu i mlade da razviju zdrav odnos prema sebi, svom tijelu i svom duhu i da razviju zdrav osjećaja vlastite vrijednosti i samopoštovanja.