Povratak na vrh

Novo ruho školske jabuke

1. Potpuno smanjiti otpad doniranog voća u školi 2. Edukacija učenika, roditelja i nastavnika te svih dionika Škole 3. Povećati interes učenika, nastavnika i roditelja za pripremu zdravijih obroka od voća 4. Povećati svijest o smanjenju otpada voća 5. Povećati interes učenika za učenje kroz rad i kružnu ekonomiju 6. Uključivanje učenika s poteškoćama 7. Povećati učeničko zajedništvo i timski rad 8. Poticati učenike na marljivost, ravnopravnost, jednakost i solidarnost 9. Poticati učenike na kreativnost i inovativnost pri proizvodnji i promociji proizvoda 10. Jačati učeničke verbalne, motoričke, manualne vještine 11. Jačati nove vještine medijske pismenosti 12. Usvajanje novih digitalnih alata u svrhu promocije proizvoda i projekta 13. Jačanje financijske pismenosti

O projektu:

Potrebno je održati radionice: ukupno 10 radionica. Učenici s razrednicima i predmetnim nastavnicima pripremaju jabuke, prerađuju u sok i čips i/ili palačinke/wafle od jabuka. Na kraju radionice slikaju prerađevine. Nakon održanih radionica obrađuju se fotografije i izrađuje se video o pripremi prerađevina od jabuka. Izvještaj se objavljuje na internetskim stranicama i FB stranici škole, Volonterskog kluba Trgos te u lokalnim medijima Osječko-baranjske županije. Tijekom 2023./2024. na školskom sajmu "Dani kruha i plodovi zemlje" i drugim školskim sajmovima učenici će predstaviti uškolskom dvorištu projekt te proizvode koje su izradili. Na sajmove se pozivaju lokalni mediji Glas Slavonije, Radio Osijek, Radio Laganini, Slavonska TV i dr.