1. Upoznavanje s projektom Predstavljanje projekta svim djelatnicima škole i upoznavanje učenika s predviđenim aktivnostima uz otvorenost za dodatne nove ideje 2. Postavljanje popratnih sadržaja Osigurano je predviđeno mjesto za plastenik, pripremili bi uz već postojeći kompost još nekoliko te prostor za uzgoj gujavica, prostor za skladištenje sjemena i odvijanje radionica konzerviranja hrane 3. Priprema tla Nakon postavljanja plastenika uslijedila bi priprema tla koja je bitan za uspjeh budućih proizvoda, u tome bi nam pomogla i lokalna zajednica s donacijama kvalitetne plodne zemlje, upotreba moto kultivatora za oranje je također u planu (dogovorena posudba) 4. Sadnja Sijanje povrtnih kultura će se odigravati u ciklusima uz praćenje koje sorte dobro utječu na susjedne, uključivanje učenika u odabir i dizajn sadnje 5. Ubiranje plodova kada dođe vrijeme ubiranje plodova uz edukaciju o nutritivnim svojstvima pojedinih namirnica i mogućim načinima pripreme 6. Skladištenje sjemenja, konzerviranje hrane Izrada banke sjemena te sudjelovanje u lokalnoj razmjeni istih kako bi se fond sorta obogatio, čuvanje autohtonih vrsta, sudjelovanje u uzgoju gujavica -praćenje uvjeta, mjerenje parametara. Edukativne radionice razmnožavanje i križanja biljaka. Upoznavanje s medicinskom i kozmetičkom upotrebom biljaka uz izradu proizvoda koji bi se plasirali na sajam. 7. Prezentacija projekta Promocija i prezentacija projekta drugim školama, lokalnoj zajednici, održavanje sajma proizvoda te izložba sjemenja