Povratak na vrh

Online umjetnički natječaj i album zajedničkih sjećanja Društva „Naša djeca“ povodom 70 godina Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske

Pokretanje i vođenje Albuma sjećanja na Instagramu (s izborom od više od 500 fotografija vezanih uz nekadašnje i sadašnje aktivnosti za djecu organizirane od strane Društva „Naša djeca“; pokretanje i realizacija online umjetničkog i stvaralačkog natječaja za kreativne radove svih generacija (najmanje 100 kreativnih radova-fotografija, video-uradaka, crteža, suvenira i sl., online glasovanje, nagrađivanje od strane umjetnika i javnih osoba najkreativnijih radova, stvaranje virtualne izložbe radova); uključivanje najmanje 30 umjetnika/javnih osoba u aktivnosti; uspješno vođena kampanja na društvenim mrežama; poslane ključne poruke o radu SDNDH za dobrobit djece; postignuta informiranost i praćenje svih online aktivnosti vezanih uz 70. godina SDNDH među najmanje 10000 pratitelja na mrežnim stranicama (objave za medije, FB oglašavanje, vanjsko oglašavanje); ostvareno međugeneracijsko povezivanje i učenje te afirmacija kreativnog i umjetničkog stvaralaštva.

O projektu:

Projekt „Online umjetnički natječaj i album zajedničkih sjećanja“ Društva „Naša djeca“dio je proslave 70. rođendana najstarije hrvatske udruge za djecu - Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske“. Program će se realizirati kroz nekoliko aktivnosti: promociju vizualnog identiteta 70. godišnjice, digitalni Album zajedničkih uspomena, online Natjecanje u umjetničkom stvaralaštvu te online i medijska kampanja s javnim osobama. Vizualni identitet 70. godišnjice Saveza DND Hrvatske Osmišljavaju marketinški stručnjaci i umjetnici, a označava veliki kontinuitet rada za dobrobit djece te slogan „Brinemo o djeci od 1950. godine“ što pokazuje smisao organizacije i njezino dugogodišnje nastojanje za boljitak djece u RH.(Od ožujka do svibnja 2020.) Digitalni album zajedničkih uspomena Album zajedničkih uspomena predstavlja virtualnu galeriju fotografija, iskaza i poruka djece koje su nekada i danas povezani s Društvom „Naša djeca“ i njegovim aktivnostima. Album prisjeća na sve one aktivnosti koje smo kroz godine provodili za dobrobit djece te pozivamo sve naše bivše i sadašnje članove (putem FB, Newlettera, mailng liste, medijskim objavama) da se pridruže slaganju tog albuma svojim osobnim uspomenama koje su stvorili u Savezu DND-a i njegovim društvima (prisjećanja na ljetovanja, zimovanja, sudjelovanja u projektima i umjetničkom stvaralaštvu ...) Album će se otvoriti na Instagram profilu Saveza. (Od 10. lipnja do kraja prosinca) Online umjetničko natjecanje u stvaralaštvu U ovu aktivnost pozvat ćemo putem FB kampanje razne generacije, a naročito djecu i njihove članove obitelji iz svih krajeva Hrvatske da nam pošalju vlastite kreativne radove iz različitih umjetničkih područja kao što su likovnost, dizajn, glazba, film, književnost, ali i iz područja kao što su kulinarstvo, vrtlarstvo, ručni rad. Svi umjetnički radovi i izričaji kao okosnicu će imati brojku 70 koju će trebati ukomponirati u svoj rad te se na taj način povezuje svečana obljetnica Saveza DND-a . ... Nagrade će biti djela renomiranih hrvatskih umjetnika, kulturnjaka i kreativaca: knjige, poezija, filmski plakat, DVD, odjevni predmet, glazbeni CD, grafika, strip, i slično. Aktivnost će započeti u ovogodišnjem Dječjem tjednu (na Međunarodni dan djeteta 5.10.) i trajati do samog rođendana SDNDH (12.12.) kada će se proglasiti najbolji radovi, a umjetnici podijeliti nagrade. Uključivanje javnih i poznatih osoba Ujedno, uključivanjem javnih i poznatih osoba u album zajedničkih fotografija, zatim online umjetničko natjecanje, kao i medijsku promociju, cjelokupnom programu daje publicitet jer će najbolji natjecatelji natječaja biti nagrađeni dragocjenim nagradama - poklonima iz ruku autora, dok se umjetnici i javne osobe dijeleći svoje iskustvo dobivaju priliku da se javnosti predstave kao akteri koji promiču dobrobit djece kroz hvalevrijedan društveno-umjetnički angažman.