Povratak na vrh

PKTN

Povodom obilježavanja prve godine postojanja, u mjesecu poticanja svijesti o mentalnom zdravlju, platforma PUKOTINE organizirala je poseban program posvećen mladima pod nazivom PKTN out NOW: fragmenti odrastanja koji se održao u subotu, 23. listopada 2021. u Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu. Predvođen mladim pojedincima koji se ističu time što virtualni prostor koriste tako što otvaraju važne teme i potcrtavaju probleme koji obilježavaju odrastanje, podržan od strane PKTN stručnjaka, program PKTN out NOW ponudio je siguran prostor za diskusiju o ‘fragmentima odrastanja’ - problemima s kojima se mladi suočavaju, nošenju s izazovima, pronalaženju rješenja i međusobnom povezivanju kroz jedinstveno iskustvo odrastanja.


 
U diskusiji 
su sudjelovali hrvatski YouTuber i influencer Marko Vuletić čija inspirativna životna priča djeluje izuzetno pozitivno na mlade; influencerica i body positivity aktivistica Pamela Perkić; influencerica i glazbenica Karla Zelić aka Superbabekillah, glumac Marko Braić, PKTN kolumnistica Karla Perica te protagonist jedne epizode serijala PKTN evanđelisti Igor Zdjelarević. Diskusiju je moderirao glumac i član PKTN tima Adrian Pezdirc. Kroz diskusiju su gosti s publikom podijelili vlastito iskustvo odrastanja te predstavili fragmente vlastite adolescencije i transformacije u odraslu osobu.Fragmenti odrastanja su: odnos prema tijelu; seksualnost; što volim, a što moram – izbor obrazovanja; strahovi; odnosi; emocije – ugodne i neugodne; (ne)pripadanje.

S detektiranim problemima i izazovima gostiju razgovarali su PKTN tim psihoterapeuta i stalnih PKTN autora: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Josipa Mihić, Martina Ferić, Mihael Kozina. Svi sudionici uključeni u diskusiju dijele posvećenost u ohrabrivanju i podršci mladima, rastvaraju tabue, pokušavaju utabati put do pronalaženja alata pomoću kojih možemo biti bolji prema sebi.

Cijeli je događaj bio emitiran uživo kroz društvene mreže Facebook i Instagram live.Digitalna platforma PUKOTINE/PKTN projekt je koji za cilj ima otvaranje virtualnog prostora za komunikaciju tema koje okupiraju mlade. Kroz generiranje tematski bliskog sadržaja od strane stručnjaka i mladih, PKTN postaju prostor u kojem se mladi osjećaju sigurnije i zaštićenije identificirajući se međusobno, ali i prostor koji podržava, usmjerava na rješenja s ciljem konačnog zacjeljenja. Tendencija je PUKOTINA da postanu mjesto koje olakšava procese i faze tijekom odrastanja u izazovnom okruženju, društvu i zajednici.

PKTN su suradnički projekt Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PrevLab-a), kolektiva BoliMe i organizacije FamilyLab, uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i UNIQE.