Povratak na vrh

Kuća mogućnosti

Kuća mogućnosti je projekt udruge „Hoću život“ iz Varaždina namijenjen mladim osobama od 18 do 26 godina koje izlaze iz sustava socijalne skrbi, udomiteljstva ili institucije, ali i ostalim mladim ranjivim osobama koje žive u teškim stambenim i materijalnim uvjetima te nemaju podršku odrasle osobe u fazi osamostaljivanja. Riječ je o stambenom zbrinjavanju mladih ranjivih osoba kojima se uz stručnu pomoć i podršku mentora osiguravaju osnovne životne, socijalne, radne i druge potrebe. Kroz „Kuću“ je prošlo 11 mladih ljudi.
Jedna od njih je Kristina koja je 13 godina provela u udomiteljskim obiteljima. Njena životna priča je izuzetno bolna. S 20 godina je rodila i nakon dvije godine dijete je preminulo. Izgubljena, bez nade i snage za daljnjim životom izlaz je potražila u Kući mogućnosti. Počela se više smijati, razgovarati, učiti i nakon godinu i pol provedenih u kući započela je samostalan život. Danas je sretno udana.
Goran je Kristinin stariji brat koji je 15 godina proveo u udomiteljskim obiteljima. I on je imao težak život. U kući je proveo tamo dvije godine, a sada živi samostalno i ima stalan posao.
Sebastijan je mladić rastavljenih roditelja. Majka ga je rano napustila. Cijeli život proveo je s ocem alkoholičarem u trošnoj kući bez tople vode i grijanja. U Kuću mogućnosti došao u lošem stanju. Mršav, narušenog zdravlja i bez socijalnih i praktičnih vještina. Uz podršku, rad i učenje koje je dobio u Kući polako je napredovao. Sebastijanov san bio je da postane konobar i da može živjeti samostalno. I njegov san se ostvario. Danas je konobar i živi samostalno u svom stanu.   

Povratak na projekte