Povratak na vrh

Kozmetika kao hrana

Kad se male ruke slože, sve se može, dokazali su učenici Osnovne škole Lastovo koji su se odlučili baviti ekološkom proizvodnjom. Svaki  razred dobio je svoju gredicu u koju su djeca posadila različite ljekovite biljke, najviše lavandu i neven, ali i povrće. Od njih su mali  poduzetnici proizveli sapun, kreme i mirisne vrećice. Od maslačka i lipe koji rastu u dvorištu škole pravili su čajeve, a povrće koje su uzgojili  koristili su kao hranu u školskoj kuhinji.

Sredstva od donacije iz „Radosti života“ u projektu "Kozmetika kao hrana - naš poduzetnički pothvat" utrošena su na održavanje, zaštitu i bojanje visokih gredica, kupnju alata, novih sadnica te ambalaže za sapune, čajeve, sirupe i kreme. Svoje proizvode predstavili su na Županijskoj smotri učeničkih zadruga gdje su osvojili 2. mjesto.

Učenica 8. razreda Marija kaže kako joj je najdraže bilo osjetiti miris sapuna i krema jer su tada postali svjesni da su napravili veliku stvar za okoliš ali i za svoje zdravlje. Učenički proizvodi i dalje se uspješno prodaju, a ovo iskustvo bit će im svima sjajan uvod u samostalno bavljenje poduzetništvom jednom kad napuste školske klupe.


Povratak na projekte