Povratak na vrh

Knjiga više nije briga

"Petica iz zadaće bila je moj prvi honorar, a oduševljenje razreda moja prva književna nagrada“, ispričao je učenicima Osnovne škole       Katarina Zrinski u Krnjaku književnik Božidar Prosenjak, autor više od 60 knjiga za djecu, čije je gostovanje u školi organizirano u sklopu projekta „Knjiga više nije briga“ za nabavu lektire.
Osnovna škola Katarine Zrinski nalazi se na području posebne državne skrbi. Kako u mjestu nema vrtića niti  sadržaja za djecu, u školi se   organizira predškolski program i većina kulturnih i sportskih aktivnosti za učenike.
Za obrazovanje djece i njihov uspjeh u školi, ali i u kasnijem životu čitanje je iznimno važno. Dosadašnji knjižni fond škole bio je star i derutan i školska knjižnica uopće nije raspolagala nekim naslovima obvezne lektire. Realizacijom projekta školska knjižnica opremljena je s oko 120   svezaka među kojima je i "Divlji konj" Božidara Prosenjaka, djelo koje će djeca u Krnjaku s guštom pročitati, obećali su, sad kad su upoznali   autora. A tko zna, možda se i u nekome od njih probudi spisateljski duh.Povratak na projekte