Povratak na vrh

Igraonice za posvojenu djecu

ADOPTIN zaigrani kabinet projekt je edukativno-kreativnih radionica za posvojenu djecu. Iskustvo govori da djeca koja dolaze u obitelj nakon posvojenja često pokazuju poteškoće u motoričkom i/ili senzoričkom spektru i zaostajanje za vršnjacima zbog čega je poželjna rana intervencija.

Rezultat tih teškoća nerijetko je izolacija posvojene djece te njihovo nisko samopouzdanje. Kontinuiranim radom i kreativnim pristupom, motoričke i senzoričke vještine djece brzo se poboljšavaju te je zaostajanje za vršnjacima sve manje. Obitelji nastale posvojenjem jedna su od netradicionalnih obiteljskih struktura, a godišnje stotinjak obitelji nastane posvojenjem. Zbog toga, posvojena djeca su najčešće jedina u bliskoj okolini koja dolaze iz takve obiteljske strukture što ih izdvaja od ostale djece.

Dokazano je da razgovor o načinu stvaranja obitelji s djecom u ranoj dobi doprinosi razvoju pozitivnog identiteta posvojenog djeteta te ga osnažuje da se na lakši način nosi s izazovima s kojima će se suočavati tijekom odrastanja. Stoga smo putem „Radosti života“ podržali Adoptine radionice za posvojenu djecu. 
 
Povratak na projekte