Povratak na vrh

IN

1. Da interakcija između partnera bude primjer dobre prakse. 2. Da predloženi multimedijalni okvir bude primjer za okvir sličnim projektima. 3. Da rezultati kreativnih aktivnosti potaknu sudionike na permanentno preveniranje pojava koje ukazuju na internetsko nasilje ali i da budu diseminatori.

O projektu:

Projekt IN usmjeren je ka osvješćivanju i prevenciji rastuće pojave internetskog nasilja. Kratki igrani film ( 10 minuta) koji je već prikazan u sklopu programa erasmus+ u Barceloni i Berlinu, sadržajno je zapravo prikaz te negativne pojave u svakodnevnom životu tinejđera. Film je atraktivan, mladima zanimljiv a nastao je u produkciji "Pričalice". u partnerstvu Kazalište Virovitica, MUP VPŽ, O.Š Gornje Bazje, O.Š Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice, O.Š. Vladimira Nazora u Virovitici, Učenički dom u Virovitici, Gimnazija Petar Preradović u Virovitici Etape: 1. Predstavljanje projekta IN u Kazalištu Virovitica u Virovitici . Predstavljanje je namijenjeno prosvjetnim djelatnicima, odgojiteljima, udomiteljima, djelatnicima centara za socijalnu skrb, djelatnicima u javnom zdravstvu, predstavnicima lokalne zajednice, ministarstva odgoja i obrazovanja, ministarstva zdravstva, ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku , ministarstva unutarnjih poslova. 2. etapa sastoji se: od ukazivanja na problem internetskog nasilja projekcijom filma IN , iskustvima djelatnika policije odjela za prevenciju nasilja te upoznavanje sa zakonskom regulativom i preporuke art tehnika od autorice projekta nastavnicima, odgojiteljima, učenicima, štičenicima i roditeljima kao ciljanoj populaciji. Trajanje jedan školski sat u okviru sata razredne zajednice. 3. etapa realizacije je prepoznavanje internetskog nasilja u svojoj okolini te izrada foto, video i filmskih uradaka prepoznatljivog sadržaja na način da dio učenika ili štičenika glumi ( igra ili improvizira) a dio fotografira, snima, montira,... obrađuje materijale uz pomoć svojih nastavnika, odgojitelja i autorice projekta. Trajanje četiri školska sata u okviru slobodnih aktivnosti, dramske i foto, video, filmske grupe. 4. Etapa realizacije prikazivanje art uradaka i zajedničko druženje uz Vatra ( Ivan Dečak glumi u filmu), učenika, štičenika, nastavnika, roditelja uz iskazivanje svojih namjera i aktivnosti u smanjivanju internetskog nasilja, što će činiti i unutarnju evaluaciju koja će biti sastavni dio predstavljanja projekta u Zagrebu. 5. Predstavljanje projekta IN u prostoru Zavičajnog kluba Virovitičana u Zagrebu sa iskustvima i preporukom za širenje na razinu cijele Republike Hrvatske. Predstavljanje je namijenjeno korisnicima istog profila kao i u Virovitici i uz grupu Vatra. Art tehnike najučinkovitije su upravo u radu sa mladima kod osvješčivanja negativnih pojava i u konačnici prevenciji istih, a koristit ćemo se dramom, fotografijom, videom i filmom. Autorica i voditeljica projekta Snježana Lančić : profesionalna glumica, dramska pedagoginja, korisnica erazmus+ donacija u sklopu potpora EU za obrazovanje odraslih, Ovaj projekt rezultat dosadašnjih iskustava i preporuka te stečenih znanja i vještina. U timu za realizaciju: Andreja Galović, Suzana Sokele.

Cilj projekta:

Ukazati na konkretne primjere internetskog nasilja, staviti zajedno djecu i roditelje u prepoznavanje problema, artikulaciju i pronalaženje adekvatnih aktivnosti za prevenciju. Spojiti dramu i kazalište kao najstariji i dokazano najučinkovitiji alat i medij za ukazivanje na društvene anomalije svih vrsta i modernu tehnologiju sa fokusom na "mobitel".

Očekivani rezultati:

1. Da interakcija između partnera bude primjer dobre prakse. 2. Da predloženi multimedijalni okvir bude primjer za okvir sličnim projektima. 3. Da rezultati kreativnih aktivnosti potaknu sudionike na permanentno preveniranje pojava koje ukazuju na internetsko nasilje ali i da budu diseminatori.

  • Web: wwwpricalica.org
  • Hrvatska udruga pripovjedača "Pričalica", Trg Dr A. Starčevića 5, Virovitica
  • Početak projekta: 1.5.2019.
  • Kraj projekta: 31.5.2020.