Povratak na vrh

Dvorište Kuće života

Ovim projektom bismo u dvorištu Kuće života uredili dječje igralište sa ljuljačkama, pješčanikom, toboganom i penjalicom, te terasu kuće sa drvenim klupama i stolom za ugodan i siguran boravak djece i njihovih majki.

O projektu:

Udruga Betlehem – Varaždin je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja svijesti o apsolutnoj svetosti ljudskog života, od trenutka začeća do prirodne smrti, te promicanja ljudskih prava nerođene djece. Udruga sukladno ciljevima djeluje na području zaštite ljudskih prava te socijalne djelatnosti. Od 2018. godine Udruga je krenula s adaptacijom i uređenjem Kuće života Gospe Fatimske u Varaždinu koja će biti opremljena za smještaj trudnica- samohranih majki i njihove starije djece . Vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima, želimo pružiti toplu obiteljsku atmosferu i zajedništvo, razumijevanje i materijalno-duhovnu pomoć onima, koji su zbog različitih neprilika ostali bez obitelji, kuće, potpore, sredstava za život. Diljem Hrvatske pomažemo desecima samohranih majki, trudnim djevojkama i djeci, šaljući pakete s hranom i pelenama. Naša udruga, na veliku sreću i zadovoljstvo mnogih, godišnje spasi mnogu dječicu, koja se „nisu trebala roditi”. Budući da je Udruga neprofitna, nije financirana od strane države, te nema nikakvu stalnu pomoć, financira se isključivo iz donacija dobrih ljudi. Ovim bismo projektom uredili dvorište Kuće života U Varaždinu sa dječjim igralištem te klupicama i stolom za njihove majke. Na taj bismo način omogućili boravak starije djece naših trudnica ili rodilja štićenica na svježem zraku u igri u dvorištu kuće, gdje bi majke mogle nesmetano paziti na njih istodobno brinući za svoje bebe.

Cilj projekta:

Omogućiti djeci štičenica Udruge Betlehem - Varaždin, koja su smještena u Kući života Gospe Fatimske, da kvalitetno provode vrijeme za igru u prirodi, na način da se ne osjećaju nimalo zakinuta za sretno odrastanje i uobičajene igre koje su svakodnevno dostupne djeci koja imaju sreću da žive u okrilju svojih obitelji.

Očekivani rezultati:

Ovim projektom bismo u dvorištu Kuće života uredili dječje igralište sa ljuljačkama, pješčanikom, toboganom i penjalicom, te terasu kuće sa drvenim klupama i stolom za ugodan i siguran boravak djece i njihovih majki.

  • Web: https://www.facebook.com/betlehem.varazdin/
  • UDRUGA ZA PROMICANJE DOSTOJANSTVA LJUDSKOG ŽIVOTA, ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA NEROĐENE DJECE I EDUKACIJU BETLEHEM – VARAŽDIN (skraćeni naziv Udruga Betlehem – Varaždin), Kapucinski trg 7, 42000 Varaždin, Varaždin
  • Početak projekta: svibanj 2019.
  • Kraj projekta: rujan 2019.