Povratak na vrh

Global Mentors/ Globalni mentori

Želimo ostvariti sve navedene ciljeve projekta, kao i prošle godine te stvoriti podlogu da se projekt provodi i u budućnosti.

O projektu:

Global Mentors mentorski je projekt pokrenut sa željom da se pomogne jednoj od najranjivijih skupina u društvu – djeci i mladima u domovima. Ta mladež boravi u domovima ili centrima koji im pružaju poludnevne i dnevne boravke tijekom kojih odgajatelji rade s njima kako bi ih educirali i pomogli im da se što bolje uklope u zajednicu. Volonteri bi preuzeli ulogu odgajatelja i uz druge odgajatelje podučavali djecu kroz interaktivne radionice, debate, prezentacije i razne druge aktivnosti. Također, volonteri tijekom šest tjedana rade na približavanju kultura i običaja svoje zemlje djeci. Različite su teme koje se obrađuju tijekom projekta - podizanje svijesti o važnosti obrazovanja, multikulturalnosti , lokalnim i svjetskim problemima, osobnom razvoju. Studenti volonteri kreiraju radionice sami ili uz pomoć AIESEC-ovih volontera. Svaka radionica traje sat i pol – 2 puta tjedno u svakom domu.

Cilj projekta:

Glavni cilj ovoga projekta je podići svijest o važnosti obrazovanja među mladima te pomoći zanemarenoj djeci i mladeži da se integriraju u zajednicu. Želimo pružiti priliku mladima da se obrazuju o važnosti poštovanja, samoizražavanja, tolerancije i kroz dovođenje praktikanata iz cijeloga svijeta pokušavamo pružiti širu perspektivu mladima o svijetu.

Očekivani rezultati:

Želimo ostvariti sve navedene ciljeve projekta, kao i prošle godine te stvoriti podlogu da se projekt provodi i u budućnosti.

  • Udruga studenata AIESEC Osijek, Trg Ljudevita Gaja 7, 31000, Osijek
  • Početak projekta: 15.9.2019
  • Kraj projekta: 27.10.2019